Gemiddeld duurt een mediation tussen de 2 en 6 uur, afhankelijk van het geschil.
- Het intakegesprek is gratis. Tijdens deze kennismaking (ca. 30 minuten) wordt meer informatie over mediation gegeven en zal gekeken worden of mediation geschikt is . Het geeft u de gelegenheid om te beoordelen of u met de mediator aan de slag wilt.
- Het uurtarief bij conflicten in de persoonlijke en zakelijke sfeer bedraagt € 150,– exclusief BTW .
- Indien u de mediation niet kunt betalen dan is het in bepaalde situaties mogelijk om een lager uurtarief in rekening te brengen. Tijdens het (gratis) intakegesprek kan worden beoordeeld of u hiervoor in aanmerking komt.
- Meestal worden de kosten voor de mediation in gelijke delen door de partijen gedragen.
- Uiteraard staat het de partijen vrij om andere afspraken te maken over de kostenverdeling.
Gesubsidieerde mediation – toevoeging van de overheid
Indien zowel het inkomen als het vermogen onder een bepaalde grens ligt, kan er mogelijk een beroep worden gedaan op gesubsidieerde mediation.
De overheid betaalt dan mee aan de kosten van de mediator en er is een vaste eigen bijdrage.
Klik hier voor de tabel en informatie waaruit kan worden opgemaakt welke inkomens- en vermogensgrenzen gehanteerd worden voor alleenstaanden of gezinnen om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtshulp. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u zelf alleen de eenmalige eigen bijdrage.
Resterende kosten:
De resterende kosten zijn de (altijd bij een huwelijksontbinding) kosten van een advocaat voor het indienen van het echtscheidingsverzoek en de griffiekosten van de rechtbank. Voor een voortvarende afhandeling van het echtscheidingsverzoek kan er voor worden gekozen om het verzoek te laten indienen door een advocaat of dit door de mediator te laten regelen.
Vergoeding door verzekeraars
Is er een rechtsbijstand verzekering informeer dan of de kosten zijn verzekerd omdat deBieMediation is aangesloten bij het MfN.